Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/bestewaardebonnen.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Alle type dekbedden op een rijtje | Beste waardebonnen

Er zijn heel veel soorten dekbedden. Daardoor kan je misschien het overzicht gaan verliezen. Het is wel zo fijn dat je weet welk dekbed waarvoor is. Daarnaast is het handig om te weten welk dekbed je moet gaan kopen. Dit zal per persoon gaan verschillen. Niet iedereen vindt hetzelfde dekbed fijn. Gelukkig zijn er groepen waarin je een dekbed kan verdelen. Dan is het een stukje overzichtelijker om er een paar op een rijtje te hebben staan. 

Donzen dekbedden

Een erg grote groep dekbedden is zeer zeker dons. Er zijn vele verschillende soorten donzen dekbedden. Zo kun je een dekbed ganzendons hebben, maar ook een eendendonzen dekbed. Dons wordt omschreven als zeer zacht en fijn materiaal. Dit komt door het feit dat het veel volume heeft en je het daardoor makkelijker langer kan gebruiken. Het kan wel meer dan 10 jaar duren voordat dons deze volume echt verliest. Dat is een langere duur dan dat de meeste dekbedden hebben

Dit houdt in dat dons erg makkelijk is om te gebruiken. Je hoeft het ook maar eens per jaar te kopen. Dat is voor je portemonnee dan weer een heel stuk prettiger. Een donzen dekbed is makkelijk te onderhouden en je kan ze overal eigenlijk wel kopen. Het is wel belangrijk om te weten dat het een erg licht dekbed is. Niet iedereen houdt ervan om onder een licht dekbed te slapen. Dan kun je beter kiezen voor een ander soort materiaal wat iets zwaarder is.

Katoen

Naast dons is katoen ook zeer een hele populaire stof om dekbedden van te maken. De stof kan vooral bij mensen die heel erg veel zweten een goede manier zijn om zweten te voorkomen. Het is een stof die ook niet al te duur is, waardoor veel mensen het ook daadwerkelijk kunnen gaan betalen. Daarnaast is katoen een natuurlijk product en dat is iets wat veel mensen ook aanspreekt.

Wanneer je in de zomer onder je zomerdekbed kruipt, zal katoen ervoor zorgen dat de warmte buiten de deken blijft. Hierdoor zal je een heel stuk minder warm worden in de zomer. Dat is heel erg fijn als het hoogzomer is. Het houdt daar in tegen ook warmte vast. Het houdt jouw lichaamstemperatuur vast. In de winter is dat heel erg fijn, want dan hoef je het ook absoluut niet koud te gaan krijgen. De warmte blijft allemaal binnen in de dekens.